EN | TR

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümümüz Hakkında

Dil ve Konuşma Terapisi mesleği, biyomedikal bilimler (anatomi, fizyoloji, nöroloji, çocuk hastalıkları, psikiyatri, kulak burun boğaz, genetik, fizik tedavi ve rehabilitasyon, odyoloji vb), klinik dilbilim (fonetik, akustik, fonoloji, psikodilbilim, nörodilbilim), psikoloji, kognitif nöropsikoloji ve özel eğitim bilimleri ile birbirini bütünleyen disiplinlerarası ve çoklu-disiplinli bağımsız bir bilim alanı olarak yasal zeminde sağlık meslek mensubu olarak tanımlanmıştır.
Dil ve Konuşma Terapistliği meslek kanunu, 26 Nisan 2011 tarihinde 6225 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında T.C. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Dil ve Konuşma Terapisi lisans programının temel amacı, sağlık  bilimleri alanında önemli bir rol oynayan Dil ve Konuşma Terapistleri yetiştirmektir. Dil ve Konuşma Terapistleri dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarından konuşma sesi bozukluğu, akıcılık bozuklukları, fonolojik bozukluklar, artikülasyon bozuklukları , apraksi, öğrenme bozuklukları, nörogelişimsel bozukluklar gibi çok önemli konularda önleme, tanılama ve terapi alanlarında çalışmaktadır.
Güçlü eğitim kadromuz ile ön plana çıkan bölümümüzde eğitim ve öğretim zorunlu ve seçmeli teorik derslerin yanında uygulamalı klinik çalışmalar ile sürdürülmektedir. Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünü tercih ederek prestiji yüksek bir Dil ve Konuşma Terapisti olma unvanını taşıma gururunu taşıyacaktır.
Prof. Dr. Özgül AKIN ŞENKAL